Welcome back scrunchie!

In de jaren ’90 waren scrunchies al heel modieus. Nu zijn scrunchies weer helemaal terug van weggeweest! Pure & Fashion vertelt je meer over de scrunchie…

Even terug in de tijd

Vrouwen gebruikten in 1963 rubberen bandjes om een paardenstaart te maken. Deze bandjes raakte vaak verstrikt in het haar, met als gevolg dat de bandjes met een schaar verwijderd moesten worden.

Philip E. Meyers kwam met een oplossing: een ronde elastieken band bedekt met geplooide stof. Geplooid stof wordt in het Engels ook wel scrunched fabric genoemd. Zo komt het beruchte haarelastiek aan de naam ‘scrunchie’.

De scrunchie van nu

De scrunchie is weer helemaal hot! Iedere fashionista heeft er in ieder geval minimaal één in de la liggen. Door de scrunchie gaat je haar minder snel in de knoop en ziet het er altijd stylish uit. Match je scrunchies met je outfit & je bent helemaal ready to go!

Hoe draag jij je scrunchie?

Scrunchies zijn ideaal voor als je even geen zin hebt om je haren los te dragen. Je kunt er voor kiezen om je haar half op te steken, in een knot te wikkelen of om een staart te maken. Of je kan het bovenste gedeelte van je haar in een knotje te doen en de rest los laten hangen. Voor extra stevigheid kun je ook nog een “normaal” elastiekje onder je scrunchie dragen. Genoeg mogelijkheden om er helemaal stylish uit te zien!