Voorkom pijnlijke voeten bij het dragen van high heels

Je hebt net de mooiste killer heels gekocht. Na een avondje ze geshowd te hebben is de pijn niet meer te overzien. Gelukkig zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen om te voorkomen dat je pijnlijke voeten krijgt bij het dragen van die mooie high heels. Pure & Fashion geeft je 5 tips!

Tip 1: Loop je schoenen thuis in 

Als je nieuwe killer heels hebt dan is het verstandig om ze goed in te lopen. Dit doe je het beste thuis. Bouw de tijd dat je de hoge hakken aan hebt op. Elke dag een beetje langer. Dan weet je zeker dat je het straks een avondje volhoudt.  

Tip 2: Tape je tenen aan elkaar 

Het klinkt wat bizar. Tussen teen drie en vier (geteld vanaf de grote teen) bevindt zich een belangrijke zenuw die pijn onder de bal van de voet veroorzaakt. Wanneer je deze twee tenen aan elkaar tapet, is de pijn stukken minder.  

Tip 3: Wees voorbereid 

Koop gelkussentjes. Je hebt heerlijke gelkussentjes voor onder de bal of hiel van je voet.  Daarmee wordt de druk van je voet opgevangen door het gel in de kussentjes. Zo ervaar je geen pijnlijke voeten.  

Tip 4: Preventief plakken 

Soms weet je vooraf dat je blaren gaat krijgen. Plak dan vooraf een blarenpleister op de plek waar je de blaar verwacht. Dit is meestal op je hak of teen. 

Tip 5: Vertroetel je voeten 

Hebben de preventietips helaas niet mogen helpen wees dan vooral erg lief voor je voeten. Neem een voetenbadje, laat je voeten masseren en ga relaxed op de bank liggen met een aantal kussens onder je voeten.