Vier belangrijke tips voor jouw fashionvlog

Je hebt al een tijdje een fashionvlog. Of misschien wil je juist een fashionvlog starten. Voor beide opties is het belangrijk dat je jou (toekomstige) kijkers blijft boeien. Maak je fashionvlog uniek. Denk na hoe jij je kunt onderscheiden van al die andere fashionvlogs. En zorg ervoor dat je goed te vinden bent voor je (toekomstige) kijkers. Lees dé vier belangrijke tips voor jouw fashionvlog.

Timing

Zorg er voor dat je fashionvlog minimaal een minuut en maximaal vier minuten duurt. Zo zorg je er voor dat je kijkers niet afhaken. Hou je fashionvlog in die tijd boeiend. Denk na over je concept. Maak een plan voor je fashionvlog. En maak een plan voor een wat langere tijd. Bijvoorbeeld voor een jaar. Hoeveel fashionvlogs wil je gaan maken? Wanneer ga je de gemaakte fashionvlogs plaatsen? Wekelijks of één keer in de maand? Wees consequent. Je kijkers weten dan wanneer ze een nieuwe fashionvlog kunnen zien. Ze kunnen waarschijnlijk niet wachten tot je volgende fashionvlog!

Unique selling point

Wees origineel! Zorg voor een unique selling point. Oftewel zorg dat jou fashionvlog zich onderscheidt van vergelijkbare fashionvlogs. Misschien heb je (nog) niet zoveel budget voor het maken van je fashionvlog. Je fashionvlog hoeft niet van de beste kwaliteit te zijn als de inhoud maar interessant is.

Optimaliseer je titel en omschrijving van iedere fashionvlog

De meeste kanalen waar je jou fashionvlogs op publiceert zijn op zich zelf enorme zoekmachines (denk aan Youtube). Ook worden video’s getoond in zoekresultaten van zoekmachines. Zorg er daarom voor dat je de titel en de beschrijving van je fashionvlogs geoptimaliseerd zijn. Gebruik zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Overdrijf niet! Stop je titels en omschrijvingen niet overdreven vol met deze keywords.

Zorg voor een goede titel en thumbnail

Als je fashionvlog klaar is, dan is het cruciaal om een goede, pakkende titel te verzinnen en een passende thumbnail foto ((een kleine versie van dezelfde foto) te maken. Zo trek je kijkers! Kies een niet al te lange titel die duidelijk maakt waar de video over gaat en let er op dat de titel één of meerdere goede zoekwoorden bevat. Voor je volgers is het handig om je fashionvlogs te nummeren, bijvoorbeeld: ‘Fashionvlog – weekvlog #137’.