Alles over huidverzorging

Welk huidtype heb jij?

Welk huidtype heb jij? En hoe kun je jouw huid het beste verzorgen? Je huidtype wordt bepaald aan de hand van de talgproductie en de mate waarin je huid reageert op externe factoren. Onder invloed van bijvoorbeeld hormonen en leeftijd kan je huidtype in de loop der jaren veranderen. Lees de omschrijving van elke huidtype en hoe je je huid kunt verzorgen.

Alles over huidverzorging

Normaal
De normale huid voelt niet droog of vet aan en de poriën zijn zichtbaar, maae niet opvallend groot. Hij is normaal van kleur en heeft weinig last van puistjes of schrale, rode plekken.

Gebruik crémes en lotions met een niet al te rijke , lichtgewicht textuur.

Huidverzorging normale huid

Droog
Door een tekort aan vocht en vet, ziet de huid er vaak dof uit en voelt hij droog aan en na het reinigen zelfs trekkig. Hij is gevoelig voor schilfervorming en soms eczeem.

Gebruik crémes en lotions met een rijke en romige textuur.

Droge huid


Vet
De textuur van de vette huid is dik en ruw. De huid heeft de neiging om te glimmen en de poriën zijn groot. Oorzaak zijn de talgklieren die veel talg produceren. Stress en hormonen kunnen oorzaken zijn van een vette huid met overactieve talgklieren. Deze huid heeft snel last van puisten en mee-eters.

Gebruik producten met een lichtgewicht en vloeibare textuur, zoals gels en lichtgewicht serums of producten met een matte finish.

Gecombineerde huid

De gevoelige huid
De gevoelige huid is een geval apart, want elk huidtype kent zijn overgevoelige reacties, van jeuk en schilfers tot roodheid en puistjes. Een huid die gevoelig reageert, is er een die uit balans is en dat kan bij elk huidtype voorkomen. Geïrriteerde reacties op bepaalde producten of weersomstandigheden kunnen dus bij iedereen optreden en daarom is het zo belangrijk dat je weet wat je huidtype is. Zo kun je irritaties zo veel mogelijk voorkomen en op de juiste manier behandelen.

Vette huid

Gecombineerd
De gecombineerde huid is vaak vettig bij de T-zone (voorhoofd, neus en kin). De rest van de huid is dit niet. Na het reinigen voelen sommige gedeeltes van het gezicht trekkig aan en puistjes en mee-eters kunnen een probleem zijn.

Gebruik producten met een lichtgewicht en vloeibare textuur, zoals gels en lichtgewicht serums.

Huidverzorging