Kleed je slank

Kleed je slank

Goed gekozen kledingstukken kunnen enorm veel voor je figuur doen! We hebben 5 stijltips voor je die je optisch gezien slanker kleden!

1. Kies de juiste maat

Strakke kleding accentueert je eventuele vetrolletjes of cellulite. Dat wil je niet! Let er dus goed op dat je de juiste kledingmaat in je kast hebt hangen. Naast strakke kleding kun je ook beter wijde kleding vermijden. Denk niet dat wijde kleding verhult. Het gaat er juist om een slank silhouet te creëren. En dat creëer je met losse, fladderende kledingstukken juist niet.

Kleed je slank

2. Draag zwarte kleding

Zwarte kleding slankt af. Wil je slanker lijken. Kies dan sowieso voor zwarte kleding. Kijk wel uit dat je niet alleen maar zwart koopt. Anders wordt je fashion style wel heel somber. Dan is het wel handig om te weten welke kleur bij je past. Lees ook ons artikel ‘Shine in de kleuren die bij je passen’

Kleed je slank

3. Kies de juiste materialen

Hierbij geldt dikke materialen kleden je dikker en slanke materialen kleden je slanker. Vermijd dikke materialen als tweed of ribfluweel, maar ga voor gladde, effen en niet al te dikke stoffen. 

4. Kleed je lang

Slank kleden gaat vooral ook om ‘je langer kleden’. Hoe langer je lijkt, hoe slanker. Ga voor verticale strepen. Zij laten je langer lijken. Horizontale strepen maken je korter en dan lijk je naar verhouding dikker. En kies als je er goed op kunt lopen ook voor hakken. Hakken doen je ook langer lijken.

5. Kies verstandig

Laat je niet meeslepen door modes en trends. Kies die kledingstukken die jou flatteren, ook al is de mode van het moment nog zo leuk. 

Lees ook onze artikelen ‘De 5 fashion facts die elke fashionista zou moeten weten‘ en ‘Dé 5 fashion trends van 2021 die je niet wilt missen