Dé 10 tips voor een succesvolle fashionblog

Dagelijks starten er veel mensen een fashionblog en hopen daarmee succesvol te worden. Een succesvolle fashionblog krijg je niet zomaar. Een hoop fashionista’s stoppen binnen zes maanden na het starten van hun fashionblog. Meestal komt dit door te weinig bezoekers, geen reacties op blogberichten en/of geen geld voor al het harde werk. Lees dé 10 tips voor een succesvolle fashionblog!

Tip 1: Plaats unieke blogberichten op je blog
Wees uniek. Je bent niet de eerste die een fashionblog start. Onderscheid je met unieke content. Zorg dat je lezer geboeid blijft en er naar uitkijkt dat je weer een nieuwe blog gaat plaatsen.

Tip 2: Geld is niet alles
Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk heerlijk om veel geld te verdienen. Helemaal met iets wat je leuk vindt om te doen. Maar laat veel geld verdienen niet de reden zijn voor je fashionblog. Begin vanuit je passie en zie hoe ver je komt. Daar bereik je meestal meer mee.

Tip 3: Wees jezelf, laat je persoonlijkheid zien
Laat je fashionblog een spiegel zijn van je persoonlijkheid. Dat maakt je fashionblog uniek en interessant. En zo schrijf je zelf ook makkelijker.

Tip 4: Gebruik een eigen domeinnaam
Een domeinnaam is een adres van internet die ervoor zorgt dat een server op een IP-adres via een gemakkelijk te onthouden naam bereikbaar wordt gemaakt. Zo is de domeinnaam van Pure & Fashion www.pureandfashion.com. Gebruik voor je fashionblog een eigen domeinnaam. Kijk vooraf of een domeinnaam vrij is. Dit doe je bijvoorbeeld via Mijndomein.

Tip 5: Plaats regelmatig nieuwe blogberichten
Blog met regelmaat. Het geeft je structuur in je werkzaamheden en je lezers weten precies wanneer zij weer een nieuwe fashionblog van je kunnen verwachten. Zo creëer je een band met je lezers. Zij kijken er naar uit je nieuwe fashionartikel weer te kunnen lezen.

Tip 6: Maak plannen voordat je jouw fashionblog start
Je kunt natuurlijk op elk gewenst moment je fashionblog starten. Het is verstandig om vooraf haalbare plannen te maken. Wat wil je bereiken met je fashionblog? Binnen welk termijn? Voor welke leeftijd of groep fashionista’s schrijf je? Wat zijn je korte termijn doelstellingen en je lange termijn doelstellingen? Allemaal vragen om vooraf goed over na te denken. Door vooraf plannen te maken blijf je gefocust en helpt je jouw doelen te behalen.

Tip 7: Schrijf een artikel voor een andere fashionblog
Wordt gastschrijver voor een andere relevante fashionblog. Schrijf eerst waardevolle blogberichten op je eigen fashionblog voordat je een gastblog schrijft. Daarna helpt het jouw fashionblog door ook voor andere fashionblogs te gaan schrijven. Zo maak je gebruik van de doelgroep van de andere fashionblog. Oftwel je promoot jezelf en je wordt bekender!

Tip 8: Gebruik afbeeldingen in je blogberichten
Afbeeldingen trekt je lezers aan. Denk goed na over welke afbeeldingen je bij je fashionblog plaatst. En pas op met welke afbeeldingen je gebruikt, er zit auteursrecht op. Lees ook ons artikel “De juiste foto voor je fashionblog”

Tip 9: Promoot je fashionblog
Promoot je fashionblog op social media. En vergeet je fashionblog ook niet via alle andere kanalen te promoten. Denk hierbij niet alleen aan online promotie, maar ook aan offline promotie. Zorg dat je meer bekendheid krijgt met je fashionblog en dus dat mensen je weten te vinden.

Tip 10: Hou vol!
Kijk niet te vroeg met een zuur gezicht naar je statistieken. Je bent nog aan het opbouwen. Succesvol worden met bloggen gaat niet eenvoudig. Stop niet met bloggen, blijf altijd doorgaan!