6 Onmisbare tips voor perfecte wenkbrauwen

Perfecte wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je look. Toch is het in shape krijgen er van soms best lastig. Met deze 6 tips krijg je de mooiste brauws!

#Tip 1 Epileer in daglicht of met een goede lamp
Met goed licht zie je de haartjes beter die geëpileerd moeten worden. Zo voorkom je dat je haartjes vergeet. Een handige tool is een pincet met verlichting er in. Deze koop je bijvoorbeeld bij Bol.com.

#Tip 2 Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid en in de richting van de haargroei
Beweeg met de haartjes mee. Zo krijg je de haartjes er beter uit en doet het minder pijn. Springen de tranen toch in je ogen bij het epileren? Houd dan van te voren een warm washandje of watje tegen de plek. Hierdoor gaan de poriën openstaan. Dat maakt het epileren minder pijnlijk en creëer je toch de perfecte wenbrauwen.

6 Onmisbare tips voor perfecte wenkbrauwen

#Tip 3 Epileer één haartje tegelijk
Hou het bij één haartje tegelijk. Zo voorkom je dat je te veel haartjes wegepileerd uit je wenkbrauwen. Daarnaast is het ook minder pijnlijk om één haartje tegelijk dan meerdere haartjes tegelijk weg te epileren.

6 Onmisbare tips voor perfecte wenkbrauwen

#Tip 4 Zorg dat je de boog van je wenkbrauw niet te hoog maakt
Houd de perfecte vorm goed in gedachten. Anders dwaal je af en maak je de boog van je wenkbrauwen misschien te hoog. Dan lijkt het continue alsof je verbaasd of verontwaardigd bent.

#Tip 5 Gebruik geen vergrootspiegel
Een vergrootspiegel geeft je een vertekend beeld, omdat je niet je gehele wenkbrauw ziet. Het lijkt dan vaak alsof er veel meer moet worden weggehaald dan nodig is. Maak daarom gebruik van een normale spiegel en voorkom dat je te veel weghaalt!

# Tip 6 Tot slot; Haal. Niet. Te. Veel. Weg!

Lees ook onze laatste twee artikelen: ‘Tutorials voor het maken van een andere haar look’ en ‘Kleed je slank’.